Dagbog 2024

Fredag - Gru og gys til årets fedeste fest 🎉🥳

Så blev det fredag, og det betyder, at det er den sidste hele dag på lejr for i år, og vi skal give kram og sige farvel i morgen.

Dagens tema var gyser/horror, hvilket betød, at formiddagen for nogen blev brugt på at blive bange og få chok i et ‘haunted house’. Derudover var der mulighed for at lave uhyggelige kostumer til aftenens fest med samme tema. Det var også en formiddag, som bød på hygge, hvor der blev skrevet beskeder i mindebøger, spillet varulv i hyggekrogen og snakket en masse med nye og gamle venner.

Selvom det meste af eftermiddagen blev brugt på at gøre sig klar til festen om aftenen, var der alligevel tid til en sjov omgang slide ball ude på plænen, hvor både hjælpere og unge gled og faldt bagover på glidebanerne. Med dagens tema blev der brugt tid på at klæde sig uhyggeligt ud, og (navn) hjalp med at gøre den uhyggelige makeup helt perfekt! Der var rig mulighed for at lave masker eller tøj til aftenen, hvor mange af de unge fik klippet i genbrugstøj og lavet deres udklædning færdig. Der blev taget billeder af alle, som havde lyst til det, da ungerne blev samlet inden maden. Her fik de unge, som havde sidste år på lejr, også mulighed for at få taget billeder med selvvalgte hjælpere og venner.

Aftenen stod på gyserfest, hvor der var pyntet op til en rigtig (u)hyggelig aften. Der blev serveret pizza og børne champagne i lange baner, hvorefter der blev fyret op for festen med musik og dans. Der var også mulighed for at vinde præmier i lykkehjulet, hvis man skulle have en pause fra dansegulvet.

Som afslutning blev der vist en film om ugen, der var gået, hvorefter alle blev inviteret med på en lille spændende og måske lidt uhyggelig gåtur som afrunding på aftenen. Derefter blev der givet kram.

Torsdag - Magi og troldom i rejsen mod at destruere ringen 💍🪄

Temaet for dagen var Ringenes Herre, og til morgenmad stod den på mælk fra Mordor samt pålæg og andet godt fra Herredet. Dagens aktiviteter startede med Battle Royal på efterskolens motocrossbane, hvor to hold skulle kæmpe om at fange hinandens flag. Der blev skudt med skumsvampe dyppet i foderkridt, blandet op med vand og madfarve. Blev man ramt tre gange, var der genoplivningssaft med madglimmer i, som var et kæmpe hit. Derudover fik ungerne lækkert slik i form af popping candy.

Holdene kæmpede bravt, og efter to runder vandt det blå hold. Efter et tiltrængt bad og lidt frokost stod dagen på en masse spændende aktiviteter, heriblandt Stratego på græs. Ungerne blev inddelt i to hold, og med spillekort i hånden skulle de kæmpe om ikke at finde kortene med bomberne. Derudover var der åbent for krea, hvor ungerne kunne lave alfeører og andet, som passede til Ringenes Herre-temaet. Spa skulle der også til, for dem som havde kæmpet bravt i både Battle Royal og Stratego, men også for dem som bare havde brug for en lille pause. Som en overraskelse kørte hele fire veteranbiler til efterskolen for at give ungerne en uforglemmelig oplevelse med en køretur i blandt andet en af bilerne, som har været med i serien Badehotellet.

Til aftensmad blev der serveret løgringe, som kunne dyppes i en vulkan med ketchup, samt andet lækkert mad, som passede til temaet. Efter aftensmaden gik aftenen med at skrive i mindebøger, knytte armbånd i krea, spille fodbold og filmvisning. Ungerne hyggede sig og knyttede nye venskaber. 

 

Dagen sluttede selvfølgelig med UngMoo-sangen ved bålpladsen, hvorefter vi ønskede hinanden en god nat.

Onsdag - Strandtur og hike i den skønne jyske natur 🏕️🏖️

Efter en lang og herlig dag i Djurs Sommerland vågnede vi lidt senere end normalt, mættet af gårsdagens vidunderlige oplevelser. Vi stod op til en magisk animationsdag med Modig, Spejder-Robert og Ratatouille, hvor eventyr og spænding ventede os. Dagen var planlagt til at foregå udendørs, men da regnen begyndte at sile ned, flyttede vi de fleste aktiviteter indenfor. Her blev der hygget på bløde tæpper, og vi morede os med at løbe rundt og lege med farverige grøntsager. Trods regnen forblev Modig trofast udenfor, dygtigt håndterende sin bue og pil i det friske regnvejr.

 

Efter at have nydt lækre hotdogs, begav alle sig ud på en eventyrlig tur. Nogle valgte at gå til højre på Hike, mens andre gik til venstre mod stranden. Ved stranden blev der flittigt samlet smukke muslingeskaller til den store guldmedalje, plasket og badet i Limfjorden blandt de nysgerrige krabber og hyggeligt slappet af ved vandets kant. Solens stråler glimtede på vandoverfladen, mens vi nød iskolde, forfriskende Sun Lollys.

 

Tilbage på lejren tog vi en rolig og stemningsfuld aften med film, knitrende bål og kreativ knytning af armbånd. Stemningen blev yderligere løftet med en lille, hyggelig Ungmoo-sang og nogle gode, varme historier, inden vi krøb i seng for natten.

 

Hiken stod i hyggens og overlevelsens tegn. De 7 km blev gået af de seje unger, og en ispause gav fornyet energi til at gå ud til en shelterplads på den smukke ø Jegindø, hvor vi satte lejren op. Herefter blev der sejlet i kanoer, soppet i vandkanten, fanget krabber og solbadet i det skønne vejr ☀️

Da solen nærmede sig horisonten, blev hyggen for alvor skudt i gang, da vi tændte op i bålet og fandt dej frem til at lave snobrød og riste skumfiduser i den stille limfjordsnatur. Lige så stille begyndte fodboldstemningen at boble under overfladen frem til kampstart i EM-semifinalen, som blev set under åben himmel i ren hyggestemning med soveposer.

Da kampen sluttede og de sidste gløder i bålet døde hen, gjorde vi klar til at kravle i soveposerne. Nogle sov i sheltere, og andre fandt plads i telte eller under åben himmel.

Efter en forfriskende og rolig nat vågnede alle til den sitrende lyd af flammer fra bålet, som var i gang med at varme havregrød. Grøden blev toppet med alt, hvad hjertet begærede af nødder, slik og skumfiduser, hvilket lagde sig godt i maverne hos de spændte unger. Ungernes spænding blev udløst, da speedbåden blev sat i gear og båden slog smut hen over Limfjordens bølgetoppe.

Hiken sluttede med en grundig fælles oprydning af pladsen, inden destinationen hed Handbjerghus Efterskole, hvor resten af lejren stod klar med nye aktiviteter.

 

Tirsdag - Kild i maven og snoller i lange baner - Djurs Sommerland 🎢

Efter morgenmaden i dag drog vi morgentrætte af sted på en to timer lang bustur, for vi har nemlig været i Djurs Sommerland! 

 

Midt på formiddagen ramte vi endelig destinationen, og vi var mere end klar til at prøve de mange vilde forlystelser. Det var helt tydeligt, at ungerne kunne holde til flere ture i de vilde rutsjebaner, end hjælperne – de er ret seje de unger! Der blev spist en masse slik og drukket sodavand og slush ice i store mængder – og det var jo en helt perfekt blanding sammen med de vilde forlystelser 😎


Nogle af ungerne var virkelig vikinger og tilbragte halvdelen af dagen i badelandet, hvor vandet, efter hjælpernes mening, var lige til den kolde side. Det afholdt dog ikke ungerne fra at plaske rundt i vandet og kure ned af de store vandrustjebaner i flere timer. 

 

Tiden går, som altid, alt for hurtigt, når vi er i Djurs, og lige pludselig skulle vi hjem igen. Det betyder heldigvis også, at alle har haft en vildt god dag, hvilket jo må siges at være målet. 

 

Nu sover alle med et smil på læben og glæder sig til, hvad morgendagen bringer 🤩

Mandag - Den magiske Disney verden 🧚‍♂️🦄

Så blev det mandag og årets første fulde lejr dag!

Dagen bød på aktiviteter inspireret af forskellige Disney film.

Om formiddagen var vi rundt på forskellige poster og løse opgaver samtidigt med, at vi lærte hinanden at kende.

Alle posterne om formiddagen repræsenterede en af karakterene/følelserne fra filmen ‘inderst inde’. Der blev blandt andet raset ud i vrede, ved at smadre porcelæn, testet angsten ved at mærke i forskellige følekasser og prøvede kræfter med en afskyelig udfordring, da der var melorme at spise.

Om eftermiddagen var der flere muligheder for aktiviteter. Vi fik besøg af 3 karate trænere, som kunne undervise os. Andre ville hellere male deres egen kop I krea, i bedste skønheden og udyret stil og så fik nogen også trænet deres superhelte kræfter på airrracken.

Vi fik også besøg af en gruppe motorcykler, som ungerne kunne få en køretur på.

Om aften så vi film og slappede af. Årets lejr er godt i gang og dagen har budt på masser af grin og smil fra både hjælpere og unge.

Søndag - Ankomst til lejr og eventyr i Chokolade fabrikken 🍫

I dag ankom 60 unger til 40 voksne, som havde ventet på dem et helt år – til en lejr i spillefilmenes tegn. 

I dag, søndag, var det Charlie & The Chocolate Factory tema-dag! 

Charlie bød velkommen med masser af slik og chokolade og en konkurrence om at deltage i rundvisningen på slik-fabrikken. 

”Led efter den gyldne billet” var ordene, som bød velkommen. 

Men inden det store quiz-show skulle i gang, skulle formaliteterne på plads. Lejrens regler skulle beskrives, dem, som har været på lejr før viste rundt og køkkenet bød på fremragende aftensmad. 

Efter aftensmaden gik alle til slik-fabrikken, som i lejrens anledning fandt sted i den store sportshal, hvor Willy Wonka underholdt med quiz og fjol og gode præmier til den eller de mindst irriterende.

 

Vi sluttede af med sang og fælles godnat og glæder os til en ny dag i morgen.